Archive of Space


B.Sci. in Architecture
analog person
ask

August 21, 2012
Home
In response to the setting, the architects developed a new version of the balcony-access apartment house. The volume features a stairway and elevators on each end, and a vertically kinked skin directs and diffuses the light. This screen, combined with a metal perforated wall, cloaks the building’s elevation facing the elevated rapid-transit line. This creates a hall within the thermal building envelope (constructed to the passive-house energy standard) with distinctive characteristics: long, narrow and high, with varying incidence of light and a variety of spatial experiences.

In response to the setting, the architects developed a new version of the balcony-access apartment house. The volume features a stairway and elevators on each end, and a vertically kinked skin directs and diffuses the light. This screen, combined with a metal perforated wall, cloaks the building’s elevation facing the elevated rapid-transit line. This creates a hall within the thermal building envelope (constructed to the passive-house energy standard) with distinctive characteristics: long, narrow and high, with varying incidence of light and a variety of spatial experiences.

Notes

  1. axoncity reblogged this from euphues
  2. andthatshowitsgonnabe reblogged this from urbsolare
  3. euphues reblogged this from urbsolare
  4. mine-enemy reblogged this from urbsolare
  5. urbsolare reblogged this from acidadebranca
  6. acidadebranca reblogged this from archiveofspace
  7. archiveofspace posted this